Profilgrupp åk 7

Som en del i vår satsning på NO har vi på Svensgårdsskolan naturvetenskapliga profilgrupper för eleverna i årskurs 7. Intresserade elever kommer att ges möjlighet till både breddade och fördjupade studier vid sidan av den ordinarie NO-undervisningen.

Här är eleverna som deltog i NO-profilen under vårterminen 2014. Från vänster: Felix, Malou, Elin, Julia, Ante, Jonas, Linnéa, Ebba och Moa.

Under åtta veckor har eleverna fått fördjupa sig i kriminalteknik.

Vid första tillfället så fick de se ett avsnitt av C.S.I. där de fick en inblick i hur professionella kriminaltekniker utför sitt arbete. Vid andra tillfället så arbetade vi med fingeravtryck. Här fick killarna lära sig att lyfta ett fingeravtryck från glas.

Här analyserar en av eleverna sina fingeravtryck med en lupp för att upptäcka likheter och skillnader.